Pistejahti Mäntässä

29.08.2012 22:46

Kauden pisin vieraspelimatka Mänttä-Vilppulan urheilukeskukselle oli tiistaina hankaluuksia täynnä. Autossa istuminen kangisti pelaajien jäsenet ja matkan viivästymisistä johtui lyhyeksi jäänyt lämmittelyaika. Miten peli lähtisi kulkemaan?

Avausjakso Mäntän Valoa vastaan osoitti kuitenkin sen, että TPV Valkoinen oli tullut tosissaan lunastamaan sarjapisteet kotiin vietäväksi. Lipponen aloitti maalinteon pelin alkuvaiheilla tuikkaamalla maalivahdin pudottaman pallon sisään. Nieminen jatkoi kotijoukkueen omilla aseilla, eli kaukolaukauksella pystyhirren alle. Peli kulki vieraiden hallinnassa.

Ottelun ratkaisuosumat roikkuivat jo ensimmäisellä jaksolla ilmassa - keskitys vasemmalta ja suora ohjaus saatiin kuitenkin vain tolppaan ja rankkari annettiin suoraan maalivahdin hyppysiin - mutta viimeinen niitti tuli toisen jakson alkupuolella. Niemisen tarkka kierre ylänurkkaan siirsi vieraat jo 3-0 johtoon.

Peli ei ollut kuitenkaan vielä ohi. Kuten usein näissä tilanteissa käy, alakynnessä oleva joukkue löytää vielä uutta potkua. Toisen jakson loppu on Valon juhlaa, joukkue sai nopeaan tahtiin kaksi tasoittavaa. TPV:n pojilla painaa jaloissa päivällä juostut koulun Cooper-testit, mutta puolustus pitää kuitenkin.

TPV:llä on vielä mahdollisuutensa ratkaista peli tekemällä tyhjiin, kun maalivahti on pelattu ulos, mutta tämäkin yritys päätyy syöksyvän puolustajan jalkaan. Jakson loppu on tiivistä puolustusta, joka lopulta tuottaa tulosta. Valkoinen ottaa voiton 3-2 ja jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä.